Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart på internet efter att jag sökt efter makeuputbildningar i Stockholm. Mariart var det första som dök upp, kikade på hemsidan och fastnade med en gång.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag fick redan vid första samtalet och kontakten med Maria (rektor på skolan) en bra känsla som bara blev starkare efter mitt besök i deras underbara lokaler. Ingen kan undgå den lyxiga känslan som samtidigt blandas med en härlig hemmakänsla. Skolan hade precis det jag sökte och letade efter.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa med min utbildning har varit alla möten med så underbara människor. Den trevliga stämningen mellan elever och lärare samt all otrolig inspiration jag fått från lärarna. De brinner för sitt yrke och delar generöst med sig av sina kunskaper!

Jag klev in genom skolans dörr varje morgon med ett lika stort leende på läpparna som första dagen!Vilket jobb/uppdrag eller praktik var det roligaste du gjort?

Min roligaste praktik var nog när vi åkte till SKHLM och sminkade modeller inför en modevisning som hölls i gallerian. Vi ställde även upp makeupstationer där vi piffade kunder under hela dagen samt gav massor med tips och svarade på frågor kring makeup. En otrolig dag som gav mig erfarenhet och trygghet.

Att samtidigt få så positiv respons från besökarna var en helt fantastisk känsla!Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Mitt starkaste minne från kursen var portfolioplåtningen, jag ÄLSKADE den dagen! Så häftigt att få se hur långt man har kommit sedan dag ett. Att få jobba med en riktig fotograf och underbara modeller var bara så himla roligt!Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jag upplever att andra personer/företag i branschen känner till Mariart och det med positivitet.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är mer än nöjd med min utbildning och skulle tveklöst rekommendera skolan till de personer som vill få en seriös utbildning tillsammans med en helt obeskrivlig upplevelse! Att få syssla med det man älskar mest är ovärderligt!
— Tess Lindqvist

Hur hittade du Mariart?

Jag sökte på internet och hittade Mariart. Jag tyckte att allt verkade bra och seriöst.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Efter att ha letat på internet efter den skola som verkade bäst besökte jag Mariart och pratade med Rektor Maria Nyström. Allt kändes väldigt bra och jag gillade upplägget. Jag kände att det var den skolan som passade mig och mina krav bäst.Vad var det bästa med din utbildning?

Jag tycker att det var en gedigen utbildning där man kände att man fick mycket kunskap och bra hjälp. Jag tycker att lärarna var fantastiskt duktiga, bra på att lära ut och handleda. Kul att lärarna dessutom själva var aktiva och frilansande makeupartister. Genom detta fick man många bra branschtips. Sen var det självklart även roligt att det var bra klasskompisar och en härlig stämning.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Jag har fått göra så mycket roligt. Allt från plåtningar till modevisningar. En av de roligaste modevisningarna var när vi gjorde makeup och hårstyling till designen ”Julien Fournies” visning i blå hallen. Det var riktigt stort!

Skivomslagsplåtningen till idolvinnaren var också roligt att få vara med om.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Jag har väldigt många fina minnen från Mariart. Från alla roliga uppdrag vi fick göra till hur glad jag blev när jag kunde avsluta kursen med högsta betyg.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Mycket positivt! Jag har fått känslan av att det är en “erkänt” bra skola.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är toppennöjd och skulle tveklöst rekommendera Mariart till alla som funderar på att utbilda sig inom makeup. Den är seriös, har bra lärare och ger enormt bra praktikmöjligheter. Kontaktnätet Mariart har är mycket stort, vilket är väldigt viktigt i den här branschen. Jag tror definitivt att det är en av Sveriges absolut bästa skolor.
— Jennifer Blad

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart på webben.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag hörde bra saker från folk i min omgivning samt att utbildningen var bred.Vad var det bästa med din utbildning?

Att få lära sig grundligt om makeup. Roliga underhållande lektioner. Bra och trevlig stämning mellan elever och lärare.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Det var att få vara med och sminka till The Voice Sverige, TV4 mm. Det var många praktikjobb som var roliga så det är vårt att välja något specifikt. Vi fick också göra massa roliga plåtningar.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Jag tror det var när vi gjorde vårt slutprov eftersom man var så himla nervös. Men det gick jättebra och det var kul och se att man klarade av allt på så kort tid också. Lektionen ”bodypaint” var också väldigt kul eftersom man fick vara så kreativ.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Efter utbildningen fick jag jobb direkt som makeupartist på Esteé Lauder via Mariarts agentur. Jag har också arbetat med märket Clinique. Just nu jobbar jag som butikschef på Make Up store.

När man nämner Mariart får man bra reaktioner från folk, de har hört mycket positivt. Det var bra att utbildningen var lite längre än många andra skolors eftersom det tar ett tag att komma in i sminkandet. Utbildningen är också mer omfattande och detaljerad jämfört med alla andra makeupartist utbildningar.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är väldigt nöjd med min utbildning eftersom jag lärde mig så otroligt mycket på 4 månader. Jag gick makeup och hårstylistutbildningen och det var intensivt men otroligt roligt och givande. Lektionerna var varierande och man fick lära sig många olika typer av tekniker och makeuper. Eftersom utbildningen också var lite längre fick man chans att hitta vilken inriktning man gillade.

Jag är jätteglad att jag valde Mariart och rekommenderar varmt utbildningen.
— Sara Hallebrant

Hur hittade du Mariart?

Jag sökte mycket information på internet kring olika makeup/hår-utbildningar. Jag läste bloggar samt andra personers inlägg angående hur de hade trivts och vad de tyckte om skolorna. Jag frågade även en kompis som hade gått på Mariart vad hon tyckte och hon gav mig en mycket positiv bild av skolan och utbildningen.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Efter att hade läst och hört mycket om många olika skolor så kändes Mariart som den rätta skolan, dels utbildningsmässigt men också produktmässigt. Det känner jag än idag och jag har verkligen inte ångrat mig en sekund.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa med utbildningen tycker jag har varit alla praktikmöjligheter som skolan har erbjudit. Utan praktiken är jag övertygad om att jag inte hade kommit in i yrket så fort som jag har gjort.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Min praktik som assistent åt Sarah Grundén för Tove Lo’s musikvideo ”Talking body” är överlägset det roligaste jag har gjort i jobbmässigt. Det var grymt roligt och otroligt lärorikt. En väldigt häftig känsla att idag kunna se på musikvideon och se hur viktigt det är med alla detaljer för att få en bra slutprodukt.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Ett av mina starkaste minnen är kanske inte helt otippat - Första dagen, när man var nervös, spänd och glad över att äntligen få börja. Att sedan få sin väska och gå igenom alla produkter och skynda sig hem för att få leka och känna på allt, det var så himla kul. Men även examen är ett otroligt starkt minne, för att man tillsammans tog sig igenom all kreativ tumult och glädje.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Det har bara varit positiv respons. Många studenter vid andra skolor har avundats att vi har fått så mycket praktik och verkligen fått in en fot i branschen.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är så himla glad över att jag valde Mariart. Det har gått så fort, från att utbildningen startade, tills att man var klar och har startat företag/börjat jobba. Och Jobben har kommit som ett brev på posten. Tiden hos Mariart har bjudit på otroligt bra lärare, genomtänkt utbildningsplan, uppföljning, feedback och lyhördhet. Det har varit en bra stämning och lokalerna har charmat alla. Dessutom är Emite ett väldigt bra märke, med lättjobbade produkter och starka pigment.
— Frida Svan

Hur hittade du Mariart?

Jag hade länge haft tankar på att utbilda mig till makeup artist och hade i perioder suttit och sökt på nätet efter vilken skola jag skulle välja. De skolor jag hittade då var inget som lockade mig. När det väl var dags att bestämma sig, satt jag och läste recensioner i olika forum och märkte att Mariart dök upp med jämna mellanrum och att alla bara hade positiva saker att säga. Så jag letade upp hemsidan och tyckte att allt verkade väldigt seriöst och genuint.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Anledningarna till att jag valde Mariart var för att jag upplevde att skolan var mer ute efter att vara seriösa och genuina istället för att skrika högst och få flest elever. Mariart klarar sig långt på sitt goda rykte. Sedan gillade jag tanken att ha olika lärare i de olika områdena för att få en oslagbar helhetsutbildning. Priset tyckte jag också var lagom, det verkade som ett tryggt val helt enkelt. Bra också att man fick genomgång i att starta upp och driva företag.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa med min utbildning var nog att allt var väldigt noggrant. I allt från planerandet till makeuperna till genomförandet av dem. Noggrannhet med rengöring och städning efteråt kändes också väldigt seriöst. Hygien och renlighet har jag verkligen fått med mig från Mariart och man märker att det uppskattas på frilansjobben. Att vi också fick internationella lärare med sina erfarenheter var verkligen en bonus.Vilket jobb/uppdrag har varit det roligaste du gjort?

Rebecca och Fionas musikvideo ”Holler” var nog bland det roligaste jag gjort. Att sedan få assistera Elva Ahlbin har varit jättegivande och lärorikt. Vi har gjort många stora uppdrag tillsammans inom både reklam, mode och film. Även mitt egna jobb “Sveriges sexigaste män 2013” med Veckorevyn är något jag minns väl. Mest stolt är jag nog över mitt kampanj-jobb med Resteröds som finns i JC-butiker runt om i Sverige just nu.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Förutom alla klasskompisar som man kommer väldigt nära så var nog Viking Line-jobbet något jag minns lite extra. När jag tänker på Mariart är det även lokalerna som dyker upp tydligast, samt alla lektioner vi hade när vi satt samlade och fick ta del av så mycket kunskap. Det var en spännande tid!
— Viktoria Dahlgren

Hur hittade du Mariart?

Det var när jag gick på gymnasiet. Jag gick på ”De La Gardie” i Lidköping inom hud och skönhet. Där använde vi oss av Emite Make up på våra makeuplektioner.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

För mig var det ett självklart val att studera vidare inom makeup. Jag ville bli certifierad till makeupartist. Jag ansåg att ingen av de andra skolorna nådde upp till mina krav, så för mig var Mariart ett solklart val.Vad var det bästa med din utbildning?

Bland annat var det roligt att träffa så mycket nya människor, att få dela min passion och själv utvecklas då jag fick arbeta tillsammans med så många kreativa människor.Vilket praktikjobb var det roligaste?

När jag gick på skolan var det helt klart att arbeta tillsammans med Corinne och fotografen Bingo Rimér vid Loréal. Praktiken på TV4 och TV3 var också jättegivande. Dessa kontakter ledde mig rakt in i branschen och ledde till mer jobb efter examination.

Jag kan säga med egen erfarenhet att en bra praktik gör att man får chans till större samarbeten.


Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

All bra praktik vi fick åka på.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Bara positivt, de ser skolan precis som jag. Professionell med bra kvalité. Jag rekommenderar Mariart vid varje tillfälle någon frågar om min utbildning.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Det var mitt självklara val från början och jag ångrar inte en dag. Utan utbildningen hade jag inte stått där jag står idag. Om jag fick välja skulle jag vilja göra om det igen.
— Louise Nilsson

Hur hittade du Mariart?

Mariart var en av de skolor jag hört mycket om tidigare, genom möten med före detta elever och liknande.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Efter att ha träffat andra skolor, pratat med tidigare elever och överlag läst på och gjort research så kände jag att Mariart erbjöd det som tilltalade mig mest.Vad var det bästa med din utbildning?

Bredden. Jag kände att utbudet innefattade det mesta som jag ansåg viktigt att lära sig.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Jag gjorde tyvärr inte så många praktikjobb eftersom jag kombinerade mina studier med mitt arbete. Men jag var med på Viking Line Tax Free. Det var en intensiv och speciell upplevelse. Ett bra sätt att träna stresshantering.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Vi fick en större uppgift som gick ut på att ta fram ett koncept för en makeuplook. Där skapade vi ett helt scenario, vilket var fantastiskt roligt och applicerbart på verkligheten. En chans att verkligen visa hur jag i praktiken skulle hantera att sköta varje steg i en sådan process; från idé till slutprodukt. Jag är en planeringsmänniska, så att rodda hela maskineriet själv (och inte endast vara den som applicerar makeup), det passar mig utmärkt.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jag kommer inte i kontakt med så många i branschen eftersom jag arbetar heltid med något helt annat. Att vara makeupartist är en sidosyssla för mig, men är en av mina största passioner. Jag är nöjd med att inte behöva förlita mig på den som huvudsaklig källa för inkomst. Istället kan jag ta mig an de projekt som jag tilltalas av rent estetiskt. Men i de fall frågan kommer så är responsen om Mariart bara bra.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är absolut nöjd Jag har hört att Mariarts nya kursunderlag ska vara ytterligare uppgraderat med ännu fler roliga och viktiga tekniker, så lite avundsjuk är jag ju förstås på dem som får gå kursen nu.
— Terese Åhlund

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart på nätet.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag letade länge och jämförde skolor. Jag tittade bland annat på priser, antal timmar, produktpaket, lokal och huruvida man sminkade på klasskamrater eller modeller. Jag besökte Mariart samt en annan skola som jag tyckte var intressant, men det var Mariart som jag bestämde mig för. Den skolan passade mig bäst. Jag tycker det är bra att utbildningen är längre med kortare dagar, inte lika intensiv som på andra skolor. Jag tror att man får ut mer av lektionerna om kunskapen har en chans att sjunka in plus att man hinner öva mer på sin lediga tid.Vad var det bästa med din utbildning?

Det absolut bästa med Mariart var alla fantastiska människor jag träffade. Att varje dag gå till en plats där alla hade samma passion som jag. På en sådan plats kan man verkligen blomstra.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Praktikjobbet jag tyckte var roligast var när vi fick sminka dansare inför en modevisning i Skärholmen. Det var kul att jobba i team och dansarna var underbara modeller. En av dem satt till och med modell för mig på min Dragqueen lektion. Den lärorikaste praktiken var dock när vi fick åka på Cinderella Viking Line och provjobba i en Tax free. Det var roligt men slitsamt! Vi fick sminka många kunder i olika åldrar, hudtoner och hudtyper.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Mitt starkaste minne från skolan var stödet jag fick från rektor, lärare, praktikansvarig och klasskamrater när det var lite tufft och jag hade för höga krav på mig själv.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jag har inte fått någon speciell respons på själva skolan, men däremot att jag är duktig och vet vad jag gör.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är jättenöjd! Jag känner mig trygg i mina grundkunskaper och vet att den grundliga utbildningen jag fick kommer ge mig ett försprång. Att jag dessutom fått min drömanställning på SEPHORA bara fyra månader efter examination gör ju bara allt ännu bättre.
— Emma Körnefors
Hur hittade du Mariart?

Jag fick info om skolan via en kamrat, vars bekant även gått på skolan. Hon rekommenderade utbildningen skarpt så jag gick in på hemsidan och kollade.Varför valde du att utbilda dig hos oss?

Jag jämförde de olika skolorna i Sverige med varandra och ansåg att Mariart uppfyllde det jag letade efter. Efter ett gott bemötande under besöket kunde jag äntligen påbörja min utbildning. Genom stor hjälp av skolans ledning fick jag sedan möjligheten att bli en del av deras agentur.Vad var det bästa med din utbildning?

Variationen. Varje lektion hade olika innehåll, men också repetition av all grundkunskap som förväntades av en.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Min allra sista. Jag var Makeupartist för Sony Live 2014. Ett musikevent för Sonys ny-lanseringar. Den kvällen var bland det roligaste jag någonsin har upplevt.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Veckan då vi gick igenom Specialeffekter. Så otroligt häftigt. Jag fastnade för det på en gång.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Eftersom jag är nyexaminerad har jag ännu inte fått några kommentarer angående min utbildning på Mariart.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är enormt nöjd med min utbildning. Den har gett mig så mycket möjligheter och även en större förståelse kring dom olika vägar man kan gå - Det finns oändligt med möjligheter!
— Louise Blomberg

Hur hittade du Mariart?

Jag fick info om skolan via en kamrat, vars bekant även gått på skolan. Hon rekommenderade utbildningen skarpt så jag gick in på hemsidan och kollade.Varför valde du att utbilda dig hos oss?

Jag jämförde de olika skolorna i Sverige med varandra och ansåg att Mariart uppfyllde det jag letade efter. Efter ett gott bemötande under besöket kunde jag äntligen påbörja min utbildning. Genom stor hjälp av skolans ledning fick jag sedan möjligheten att bli en del av deras agentur.Vad var det bästa med din utbildning?

Variationen. Varje lektion hade olika innehåll, men också repetition av all grundkunskap som förväntades av en.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Min allra sista. Jag var Makeupartist för Sony Live 2014. Ett musikevent för Sonys ny-lanseringar. Den kvällen var bland det roligaste jag någonsin har upplevt.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Veckan då vi gick igenom Specialeffekter. Så otroligt häftigt. Jag fastnade för det på en gång.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Eftersom jag är nyexaminerad har jag ännu inte fått några kommentarer angående min utbildning på Mariart.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är enormt nöjd med min utbildning. Den har gett mig så mycket möjligheter och även en större förståelse kring dom olika vägar man kan gå - Det finns oändligt med möjligheter!
— Louise Blomberg

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart på nätet under ”bra makeup skola” i StockholmVarför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Hemsidan var otroligt proffsig och lockande. När jag sedan kom på besök fick jag ett varmt välkomnande och en mycket grundlig information om allt. Det kändes bara helt rätt!Vad var det bästa med din utbildning?

Att jag växte och mognade som människa. Jag fick en bra utbildning och på köpet en starkare självkänsla. Utbildningen var bred och jag lärde mig allt jag behövde kunna.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Det är nog film-praktiken, att jobba med effekter och lära sig hur otroligt detaljerat allt är både med skådespelarna och location, det var oerhört givande.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När vi hade en fashion show i SKHLM. Jag var så nervös för det var min första praktik och jag hade aldrig arbetat med afrohår tidigare. Jag frågade då vår ena lärare vad jag skulle göra, förklarade att jag hade en idé men jag visste inte om det skulle bli bra. Då svarade hon; Stephany Do it! i belive in you! Detta kändes jättestort för mig.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

När folk får testa Emites produkter blir de väldigt intresserade av skolan. Om utbildningen får jag en väldigt bra respons, de ser att vi arbetar väldigt professionellt och att det skiljer sig många gånger mellan makeupartister från andra skolor.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är kanonnöjd med min utbildning! Man fick lära sig väldigt mycket.

Man fick ett sådant otroligt stöd av lärarna och rektorn, man kände sig hemma i skolan. Man kom in i skolan som en av många i mängden, men man kom ut som en riktigt proffsig makeupartist!
— Stephany Aguilera Costa

Hur hittade du Mariart?

Via sökningar på Internet!Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Det kändes som det bästa alternativet då många examinerade elever hade rekommenderat skolan. Kursinnehållet var dessutom bredast hos Mariart.Vad var det bästa med din utbildning?

Variationen från dag till dag, man lärde sig så mycket på så kort tid.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Vi hade en Fashionshow i Skhlm då vi fick sminka dansare. Det var högt tempo och en härlig atmosfär!


Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När jag första gången kunde skapa ett par röda läppar och en av lärarna kom och bedömde mig. Hon var så himla petig vilket jag retsamt påpekade. Då sa hon; ”Jag måste vara mer petig ju bättre du blir”! Vid detta ögonblick kände jag verkligen vilka framsteg jag gjorde.


Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Alla blir glatt överraskade och säger att de har hört mycket bra om Mariart.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Ja, jag känner att jag har fått en bred utbildning. Den har gett mig massor av kunskap från arbetslivet och lärarna har frikostigt delat med sig av sina erfarenheter. Jag har pressats hårt och därmed fått en verklig uppfattning om hur arbetslivet kan se ut för en makeupartist!
— Caroline Fagerlund

Hur hittade du Mariart?

Jag googlade runt och letade efter makeupartist utbildningar i Stockholm, och då dök bl.a. Mariart upp. Jag kollade på flera skolor och besökte flera men fastande för Mariart.Varför valde du att utbilda dig vid Mariart?

Det var en lite längre utbildning men som kostade lika mycket som andra skolors makeupartistutbildningar. Jag gillade även kursinnehållet, det var många spännande moment. Det var också ett plus att man kunde kombinera makeup och hårstyling. Man fick helt enkelt mer för pengarna, och eftersom jag jobbade jättemycket och sparade ihop till hela kursavgiften var det ganska viktigt för mig!Vad var det bästa med din utbildning?

Att det var så många olika teman på lektionerna. Lärarna gjorde utbildningen såklart grymt bra, de gav intressanta genomgångar och var bra på att ge rättvis feedback.Vilket praktikjobb var det roligaste?

När vi fick vara med och sminka på en tillställning för TV4. Det var väldigt roligt för det var fest och alla var glada och verkade uppskatta det vi gjorde väldigt mycket. Det var liv och rörelse hela kvällen. Bra kontakter.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När vi sminkade Dragqueen, det var en av de roligaste lektionerna. Även när vi hade specialeffektsveckan. Det var bl.a. en av anledningarna till varför jag valde Mariart. Jag var intresserad av att lära mig hur man skapar sår och andra filmeffekter. Mariart var den skola som erbjöd den mest grundläggande och bästa delen av detta.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Bra tycker jag, de jag har träffat har hört talas om skolan och vet vem lärarna är. Har absolut inte fått någon negativ kommentar om min utbildning. På mina praktikjobb har jag även sett att de använder makeupprodukter från Emite.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är jättenöjd! det var absolut värt att jobba järnet ett år för att sedan kunna gå utbildningen. Det känns som att man fick en bra grund att stå på och väldigt bra kunskaper när man sedan skulle ut och jobba i ”riktiga” livet. Nu är det bara att bygga på allt man har lärt sig. Lärarna är superduktiga, sen är skolans lokaler jättefina. Toppen att man får låna produkter från butiken som man inte har i sitt kit. Jag rekommenderar starkt att välja Mariart om man vill ha en bred utbildning och känna sig trygg i sina kunskaper. Man lär sig oerhört mycket på kort tid!
— Sofia Larsson

Hur hittade du Mariart?

Googlade om utbildningar inom makeup och hade vid flera tillfällen läst om Mariart på olika bloggar.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Kände mig mest välkommen hos Mariart. När jag var och hälsade på skolan för att få mer information blev jag allmänt bra bemött och jag gillade skolans miljö och plats väldigt mycket.

Jag var även på andra skolor och hälsade på innan men fick inte lika trevligt och professionellt bemötande.Vad var det bästa med din utbildning?

Att man fick lära sig så mycket olika saker, fick en bra inblick i hur det är att jobba inom makeup både som frilans samt i butik och jag fick ständigt stöd från lärarna. Det var även väldigt intressanta och roliga praktiker!Vilket praktikjobb var det roligaste?

Det roligaste var nog Viking Line eftersom man fick se så mycket av hur man jobbar på ett kryssningsfartyg, och man fick möta många olika människor. Den praktiken är nog den som har lärt mig mest av alla praktikjobb jag hade.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Den dagen då jag kände att allt bara gick fel och jag tänkte att jag aldrig kommet lära mig detta, sen efter att jag pratat igenom det med lärarna var allt bara helt självklart och mycket enklare!Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Många lyser upp och säger “jaha!” och några har även sagt att dom gärna hade velat utbilda sig vid Mariart!Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är supernöjd! Jag känner att jag har lät mig allt jag behöver för att direkt komma in i branschen och framförallt så känner jag mig trygg och professionell när jag arbetar. Jag vet att jag kan och gör rätt. Jag känner även att jag alltid kan vända mig till Mariart om det är något jag undrar över.
— Nadine Schunert

Hur hittade du Mariart?

Genom rekommendationer. Bl.a. en kompis som utbildat sig hos Mariart.Varför valde du att utbilda dig hos oss?

Det kändes som den mest seriösa skolan. Jag fick ett mycket bra intryck av Mariart.Vad var det bästa med din utbildning?

Skolan ger en bred kunskap inom makeupVilket praktikjobb var det roligaste?

Viking Line Cinderella, den praktiken var jätterolig och lärorikVilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Den familjekänslan man fick av både lärare och klasskamrater. Man kände sig trygg. Uppkom det problem eller konflikter så tog lärarna tag i det på en gång.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Enormt bra! Jag fick komma på intervju vid första arbetsplatsen jag sökte.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Ja verkligen! Lärarna stöttade och satsade på oss elever, både gemensamt och individuellt, så vi alla kunde nå målen vi satt upp. Att äntligen få arbeta som makeupartister.
— Anna Wallberg

Hur hittade du Mariart?
Via en blogg


Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?
Tyckte det verkade som att man fick mest utbildning för pengarna, och Mariart kändes bäst.


Vad var det bästa med din utbildning?
Man fick testa på allt inom makeup och många möjligheter till jättebra praktiker!


Vilket praktikjobb var det roligaste?
Plåtning till Veckorevyn var jätte lärorikt men också när vi gjorde allt smink och hår till fotbollsgalan på TV4. Bra att lära sig hur allt ser ut i TV-sändning.


Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?
Mina starkaste minnen från Mariart var helt klart alla praktiker jag var på.


Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?
Skolan är bra och får mycket beröm.


Är du nöjd med din utbildning och varför?

Ja, absolut! Jag har lärt mig mycket mer än vad jag trodde från början att jag skulle lära mig. Det är verkligen bra att man får testa på så mycket olika saker och känna på hur det är att jobba i branschen.
— Jenny Anttila

Hur hittade du Mariart?

Jag googlade runt och gick in på många hemsidor där bland annat Mariart var en.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Hemsidan gav ett väldigt proffsigt uttryck och jag lockades av lovord som mycket praktik och bra samarbeten som jag även fick sedan också. När jag var på skolan på besök fick ja ett så himla bra bemötande att jag bestämde mig direkt att här ska jag gå.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa var variationen. Att vi fick testa så mycket olika saker, tekniker och produkter. Gruppen var lagom stor och man fick alltid hjälp om man behövde, lärarna är super. Dom är noggranna, ger bra feedback och inspirerar verkligen.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Ett makeup event på tre dagar jag hade med märket ”Origins” på Åhléns City. Denna jobbmöjlighet fick jag precis efter att jag var klar men utbildningen. Detta var den absolut bästa praktiken eftersom det gav mig det heltidsjobb jag har idag med Smashbox.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Vår avslutning var verkligen minnesvärd. Hela gruppen gick ut och åt och sedan körde vi karaoke. Vi hade så fin sammanhållning i gruppen och man ville nästan gråta för att allt var över men även skratta tills magen gjorde ont när alla skulle upp på scenen och sjunga sina favoritlåtar från 90talet!Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Väldigt positiv! Många känner till skolan och jag har inte hört en enda negativ kommentar när jag nämnt att jag är utbildad där. Snarare folk som är avundsjuka och också önskar att de utbildat sig på Mariart.Är du nöjd med din utbildning och varför?

100% nöjd. Varför? För att den gav mig det jag behövde för att kunna jobba med min största passion. Jag känner att jag sitter på så mycket kunskap nu och är säker i mitt yrke tack vare Mariart.
— Frida Westerberg

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart på nätet. Jag kikade också på några andra skolor men Mariart kändes helt rätt för mig. Ursnygga lokaler, trevlig/positiv rektor och konstnärlig feeling/touch.Varför valde du att utbilda dig vid Mariart?

Jag kände att Mariart var en seriös och proffsig skola. Att den dessutom är internationell var verkligen ett extra plus då jag tror det är bra att lära sig ordentlig bransch-engelska. Priset var ok samt att det kändes som ett tryggt val ifall man exempelvis skulle bli sjuk under sin utbildning och då har möjlighet att ta igen missade lektioner. Trevligt också att man alltid är välkommen tillbaka ifall man behöver fräscha upp minnet/ställa frågor/få hjälp eller bara komma förbi å säga hej på en fika.Vad var det bästa med din utbildning?

Gemenskapen man kände med lärarna och de andra eleverna. Att det var ett högt tempo samt att man fick lära sig mycket under kort tid. När vi fick vårt makeup kit och verkligen drog igång utbildningen kändes det som ”LIKE A DREAM COME TRUE”!Vilket praktikjobb var det roligaste?

Filminspelningen “Tjuvheder” Där assisterade vi en helt fantastisk/jordnära makeup artist och jobbet var sjukt roligt i sig, vi träffade otroligt många intressanta människor. Efter det skulle jag säga TV4’s fest på Berns, kändes glammigt och roligt att sminka alla kändisar från TV4. Alla var allmänt glada och härliga. Där fick jag också min första kontakt. Det visar hur viktigt det är med bra praktik och att det verkligen kan leda till större jobbmöjligheter. Allt kan hända!Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När jag blev sminkad till en äkta 1500-tals kvinna med den stora peruken å allt, herregud! Det var en rolig upplevelse! Men mitt starkaste minne är avslutningsdagen, när lokalen var nersläckt, tända ljus, avskeds samtal, utdelning av certifikaten, mycket skratt å tårar och en underbar avslutningsmiddag samt utekväll. Det minnet kommer jag för alltid ha med mig!Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Bara bra och positiv respons!Är du nöjd med din utbildning och varför?

Ja, jag är mycket nöjd med min utbildning. Att ha utbildat mig till makeupartist hos en av de tryggaste/kreativaste skolorna är en dröm. Jag känner att jag valde helt rätt skola. Ingen fråga var konstig, mycket skratt och mycket minnen. Prisvärd å trygg helt enkelt! Jag ska bara se till att komma förbi snart och hälsa på igen! Saknar alla på Mariart!
— Linn Rosenquist

Hur hittade du Mariart?

Jag gjorde eftersökningar via internet och hittade flera personer som hade utbildat sig vid Mariart och som hade lyckats i branschen. Har också en bekant som gått här och var jättenöjd.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag fick ett mycket bra intryck vid första mötet på skolan. Mariart var den första skola jag besökte och det kändes rätt från första början. Jag ville också utbilda mig till både makeupartist och hårstylist och vid Mariart var det möjligt att delta på båda dessa kurser under samma period, vilket var bra eftersom jag inte bodde i Stockholm då. Vid mötet träffade jag också andra elever och stämningen på skolan kändes trevlig och avslappnande.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa var att få träffa alla likasinnade klasskamrater. Få utbilda mig till något som jag brinner mycket för samt möjligheterna att starta eget efter färdig utbildning. Idag arbetar jag inte heltid som makeupartist och hårstylist men jag är glad att jag har denna utbildning och kan ta emot kunder på helger och kvällar.Vilket jobb/uppdrag har varit det roligaste du gjort?

Det är helt omöjligt att peka ut ett speciellt. Mariarts agentur är verkligen jättebra. Via den har jag fått massor av jobb, bl.a. Musikvideos med artister från Idol och en youtube-stjärna från USA. Jag fick också göra makeup och hårstyling till “Sommarpratarna”, ett väldigt speciellt uppdrag eftersom gästerna var så varierande, alltifrån artister, politiker till fängelseintagna. Sist men inte minst så älskar jag bröllopskunderna, att få äran och ansvaret för att göra dem fina till den största dagen i deras liv.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Det starkaste minnet är just stämningen och de härliga personerna som jag lärde känna. För mig var tiden hos Mariart en viktig tid i mitt liv, mitt självförtroende blev starkare och min personlighet utvecklades mycket med tanke på alla utmaningar men ställdes inför.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Enbart positivt. När man själv kommer ut i branschen som nyutbildad märks stor skillnad på nivå mellan skolorna. Man märker att elever som utbildat sig via Mariart är mer noggranna och duktigare på anpassad makeup för varje enskild person. Man märker att branschen hellre väljer en makeupartist från Mariart än någon annan skola.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är väldigt nöjd med min utbildning. Jag fick de kunskaper jag behövde för att starta eget företag vilket var mitt mål redan från början. Jag fick en underbar och spännande tid vid skolan och jag fick vänner som jag har kvar än idag.
— Madeleine Jansson

Hur hittade du Mariart?

På nätet. Fick ett seriöst och bra intryck av både hemsidan och på besöket.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Efter besöket kändes allt rätt. Miljön, känslan och ledningen.Vad var det bästa med din utbildning?

Det var roligt att “börja om” trots att man är i medelåldern.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Vi fick göra många roliga praktiker. Men plåtningen med Veckorevyn samt filminspelningen ”Hej Cecilia” var speciellt roligt och givande.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Portfolioplåtningen som vi gjorde sista veckan! Det var jätte skoj och lärorikt.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Har inte jobbat så mycket i branschen då jag jobbar heltid med något helt annat. Så av naturliga skäl har jag inte så mycket erfarenhet av det.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är super nöjd och lärde mig otroligt mycket. Mycket proffsig utbildning!
— Desirée Richert

Hur hittade du Mariart?

Jag har alltid varit intresserad av färger och av att måla. Som fritidssyssla tog jag en mindre makeupkurs på annan skola och där väcktes mitt intresse av makeup. Jag frågade läraren hur jag kunde gå vidare och få en yrkesutbildning som makeupartist, och hon rekommenderade makeupskolan Mariart.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag kollade upp lite olika skolor för att jämföra, men gillade Mariarts upplägg mest. Efter besöket på Mariart fann jag att skolan kändes som en professionell och personlig skola med ett bra upplägg. Det var också bra att skolan låg centralt och nära kommunikationer.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa tyckte jag var att man utvecklades hela tiden och fick enskilt stöd. Utbildningen på Mariart gav mig en gedigen grund och jag känner mig trygg och säker i det jag gör. Läraren gav oss elever personliga och ärliga synpunkter och hjälpte oss att se våra utvecklingsmöjligheter.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Filminspelningen som jag fick vara med på gav mig nya vänner och bra kontakter. Tänk att få vara med bakom kulisserna och se hur karaktärerna förändras med makeup.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Att bli tilldelad ”Achievement Award” på avslutningsdagen berörde mitt hjärta och har hjälpt mig mycket med mitt självförtroende. Det kändes enormt stort för mig. Sedan var ju portfolioplåtningen som vi gjorde sista veckan jätte roligt, högt tempo, proffsfotografen som fotade och allas spända förväntan. Det var jätteskoj!Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

De flesta jag jobbat med vet vilka Mariart är och får då direkt förtroende för mig. Känner de inte till skolan kollar de snabbt på nätet och får en mycket positiv aha-känsla.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är mycket nöjd med min utbildning! Jag fick allt jag behöver för att gå vidare i min utveckling och karriär som makeupartist.
— Gladys Napa

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart genom mitt jobb som modell.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Många av makeupartisterna som sminkade mig på mina jobb var utbildade på Mariart och jag såg hur duktiga de var så mitt val var givet.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa med utbildningen var helt klart praktikplatserna som Mariart erbjöd. Man fick träffa så mycket roliga och intressanta människor. Dessutom behövs det för att bygga kontaktnät.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Jag tycker bäst om min praktik på Viking Line.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Starkaste minnet är nog från min första dag på Mariart , jag var så nervös men ändå så förväntansfull. Avslutningsdagen är naturligtvis även den en dag jag minns med många blandade känslor, både glädje och sorg att utbildningen var över.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Bara bra! Eftersom jag jobbar även som modell så ser man skillnaden på kunskapssnivå mellan olika makeupartister från olika skolor.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är jätte nöjd med min utbildning! Ångrar inte en sekund att jag investerade i den. Superbra kunskap och erfarenhet. Ett minne för livet!
— Sofia Lilja

Hur hittade du Mariart?

Jag hade gått och tänkt ett tag på att jag skulle utbilda mig till Makeup & hårstylist, så jag började med att googla och fick då direkt upp Mariarts hemsida. Jag tittade runt på sidan och försökte få in så mycket information jag bara kunde. Eftersom jag tyckte det var viktigt att besöka skolan innan jag bestämde mig så ringde jag till Mariart och bokade ett möte.Varför valde du att utbilda dig hos oss?

Jag hade varit och besökt andra Makeup & Stylistskolor, men jag tyckte inte jag kände mig riktigt hemma där. När jag var på besök hos Mariart kände jag direkt den familjära atmosfären. Alla elever var glada och tillmötesgående. Personalen visade mig gärna runt och visade upp sina talanger. Eftersom jag kom från Skåne kändes det också nytt och fräscht att flytta och utbilda sig i Stockholm. Jag tänkte också att man har större chanser att ta sig in i branschen i “storstaden” och en utbildning från Stockholm slår lite högre än någon från en mindre stad. Sedan var jag imponerad av den seriösa andan som skolan hade, att man var tvungen att leverera och verkligen bruka allvar och att även skolan tog sitt ansvar och såg till alla elevers bästa.Vad var det bästa med din utbildning?

Självständigheten, att man fick mycket ansvar och att man växte som person. Man fick lära sig att ta för sig.Vilket praktikjobb var det roligaste du fick göra?

Det var så många roliga uppdrag, men det jag minns så här direkt är när vi skulle sminka och fixa håret inför en modevisning i Gamla stan. Det var ett nytt Magazine som skulle ha sitt “release” och då skulle de ha en modevisning i en mysig “underground” miljö. Det var väldigt annorlunda och både vi som sminkade och modellerna hade det jättekul bakom kulisserna. Samtidigt gjorde vi ett proffsigt arbete som blev väldigt uppskattat.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Jag har faktiskt två starka minnen, det första är första dagen då jag skulle börja och jag skulle till skolan och träffa alla min nya klasskamrater och lärare. Då var jag så taggad och exalterad. Det andra minnet är första gången vi skulle arbeta med specialeffekter och det var så himla kul! Bara fantasin satte gränsen för mitt kreativa skapande. Specialeffekterna vi lärde oss har jag verkligen haft nytta av, det är både en jätteviktig del utav utbildningen men också det roligaste och galnaste delen av den.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

De flesta i branschen känner till skolan och jag har aldrig fått eller hör något negativt om Mariart. Jag tror absolut att Mariart är ledande i Sverige inom Stylistbranschen!Är du nöjd med din utbildning och varför?

Ja, absolut! De håller en väldigt hög nivå på sina utbildningar. Det var många år sedan jag utbildade mig och jag har sett att Mariart har uppdaterat en del med sin utbildning, de försöker ständigt hålla sig up-to-date. Det är ju så viktigt att hela tiden ligga steget före och det gör verkligen Mariart. Det bästa av allt är att fast jag avslutade min utbildning för många år sedan, så är jag alltid lika välkommen att besöka skolan och uppdatera mina kunskaper!
— Madeleine Rahm

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart när jag googlade på makeuputbildningar i Sthlm.Varför valde du att utbilda dig hos oss?

Jagbesökte två olika skolor men Mariart var det självklara valet! Jättebra bemötande av rektorn och det kändes familjärt. Sen kändes butiken som är ansluten till skolan väldigt proffsig.Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa var att få öva så otroligt mycket. Det gjorde att man fick väldigt bra självförtroende. Sen var det kul att prova Airbrush. Vi hade också väldigt roligt i klassen.Vilket praktikjobb var det roligaste du fick göra?

Jag hade bland annat praktik för Veckorevyn som var jätteroligt och sen gillade jag att arbeta för Estée Lauder. Då fick man mycket övning och kom upp i bra tempo.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När jag var där och hälsade på. Jag fick en grym känsla då.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jag valde att starta eget företag. Responsen som jag har fått från mina kunder har varit jättebra. De har också varit supernöjd med produkterna.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är jättenöjd. Jag är inte alls bra på engelska och tyckte det var lite svårt med den biten, så här i efterhand önskar jag att jag frågade mer. Utbildningen som helhet var mycket bra och det kändes skönt med repetition av varje moment, då blev man säker på grunderna.
— Sofia Palmertz

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart genom tidningar och internet.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag hade hört mycket gott om utbildningen och tyckte att den fyllde alla områden inom Makeup artist yrket som jag ville lära mig. Utbildningens längd var bra och kostnaden var rimlig.Vad var det bästa med din utbildning?

Underbara Professionella lärare med mycket kunskap. Sen var det ju jätteroligt att träffa och få så många nya vänner med samma intresse. Det var också bra att skolan gav förståelse och kunskap av hur branschen fungerar, den är mycket bredare och större än jag trodde och det finns så många möjligheter att lyckas inom det. Efter utbildningen på Mariart fick jag mersmak att vidareutbilda mig inom filmeffekter, specialeffekter och mask. Jag valde då att åka till Hollywood, Los Angeles. Det hade jag aldrig gjort om det inte var för Mariart.Vilket praktikjobb tyckte du var roligast?

Jag tyckte det var roligast med filminspelningarna och modellplåtningarna. Då fick man lära sig hur det verkligen fungerade ute på marknaden och arbetslivet.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När jag avslutade min utbildning och fick så fina resultat på proven. Det var en sådan underbar känsla att veta att allt hårt arbete äntligen gav resultat.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jag bor inte kvar i Sverige utan har bosatt mig i Los Angeles men Mariarts internationella dokument har hjälpt mig mycket med jobbsökandet här borta.

Jag känner att jag fick en bra grund att stå på efter min utbildning.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är jätte nöjd! När jag gick på Mariart så var konkurrensen mindre mellan makeupskolorna. Det är många skolor nu som dyker upp och försvinner lika snabbt, då är det skönt att se att Mariart fortfarande finns kvar och utbildar många duktiga elever varje år. Det gör mig övertygad om att jag valde rätt skola. Jag känner att lärarna på Mariart verkligen satsade och förberedde eleverna inför branschen.
— Ulrica Brown

Hur hittade du Mariart?

Jag besökte flera hemsidor. Bl.a. så lästa jag på en blogg om Mariart, där det var massor av fina bilder upplagda. Det såg intressant ut så jag tog reda på mer om Mariart.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Mariart har ett brett utbud i en fin miljö. Det tilltalade mig mycket. Lärarna hade goda yrkeserfarenheter och tidigare elevers arbete blev jag imponerad av. Tiderna passade bra då jag samtidigt arbetade halvtid i Eskilstuna. Möjligheten att vidareutbilda sig till hårstylist såg jag också som något positivt. Ett stort plus är att skolan också hjälper till att ta helt räntefria lån till utbildningsavgiften. Det kunde inte bli bättre!Vad var det bästa med din utbildning?

Det bästa med utbildningen var att alla elever fick god tid med lärarna och givande feedback. Det var bra sammanhållning i gruppen och vi hade roligt tillsammans.Vilket praktikjobb var det roligaste du fick göra?

Det var när jag skulle sminka en skådespelare som skulle vara med i en reklamfilm, det var roligt att se arbetet i action. Filmpraktiken var också rolig, det var intressant att se när skådespelarna jobbade framför kameran. Den praktiken ledde också senare till arbete för mig.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Mitt starkaste minne är slutfotograferingen. Att få bestämma hela idén kring fotograferingen var jätte roligt.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jag jobbar inte i branschen längre utan gör något helt annat så jag kan tyvärr inte uttala mig om det.


Är du nöjd med din utbildning och varför?

Mycket nöjd! Det var trevliga och goa lärare. Det var en bra balans mellan teoretisk och praktisk lära. Jag såg fram emot varje ny dag på skolan. Det var ett bra tempo och man blev erbjuden väldigt spännande praktiker. Produktpaketet som ingick var stort och vi fick bra undervisning i produktinformation.
— Li Ekeflo

Hur hittade du Mariart?

Jag gjorde research efter toppmakeupskolor och då hamnade jag på Mariarts hemsida. Hemsidan var både stilren och lockande.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag blev så trevligt bemött när jag var på besök och det kändes helt enkelt rätt. Plus att utbildningen inkluderade alla typer av sminkningar som jag ville lära mig.Vad var det bästa med din utbildning?

Lektionerna var väldigt givandemedlärarna och deras goda kunskaper. Sedan var det jättebra praktiker. Ett plus att vi fick jobba med så bra produkter, t.ex. Emite.Vilket praktikjobb var det roligaste du gjorde?

Definitivt Stockholm Fashion WeekVilket är ditt starkaste minne från Mariart?

De fantastiska lärarna, både stöttande och peppande.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Jaghar bara fått positiv respons.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är jättenöjd med min utbildning! Jag fick lära mig väldigt mycket, utbildningen ökade min kreativitet och jag fick så mycket inspiration. Jag rekommenderar än idag Mariart till vänner och bekanta som är intresserade av makeup.
— Alice Chung

Hur hittade jag Mariart?

Det var av egen längtan. Jag hade bestämt mig för att utbilda mig till makeup artist och satte mig helt enkelt vid datorn och började leta efter bra skolor. Jag kikade omkring på lite olika alternativ men så klickade jag in mig på Mariart’s sida och fastnade direkt. Efter att jag läst om deras utbildning så fanns det inga alternativ som kändes lika bra. Så jag åkte dit och besökte skolan och bestämde mig direkt efter det.Varför valde du att utbilda hos Mariart?

Jag ville bli en duktig makeup artist, och för att bli duktig ville jag ha stor bredd i mina kunskaper och det kände jag att Mariart kunde erbjuda mig. Att skolan hade bra uppdrag och praktiker var också jätteviktigt för mig. Vi blev inkastad i branschen och fick snabbt lära oss att alltid vara beredd och alltid anpassa oss utifrån vad som komma skall. Därför lärde jag mig också att kunna ta uppdragsgivare och kunder på ett bra sätt. För i grunden handlar det inte bara om att vara en duktig makeup artist rent tekniskt, du måste våga ta kontakt med människor och visa framfötterna. Så bredd och möjligheterna för riktigt bra praktiker var det som jag fastnade mest för.Vad var det bästa med min utbildning?

Jag måst säga praktikerna! Det var fantastiskt lärofyllt, inspirerande och roligt. Sen så tyckte jag mycket om skolans miljö. Ljus lokal, tillgång till mycket produkter - även Emite makeups egna butik som ligger i samma hus, där fick vi obegränsat använda produkter till lektioner och även köpa nya produkter om vi ville till ett mycket bättre pris. Jag tyckte även att det var väldigt roligt att vi hade en engelsktalande lärare och att klassen inte var så stor. Vi hade även loggbok där vår lärare skrev individuellt vad vi gjort bra på lektionen och vad vi skulle jobba mer på.Vilket jobb/uppdrag var det roligaste du gjort?

Mina topp tre av de roligaste uppdragen var att få vara med under X-Factor. Där fick vi sminka och träffa intressanta människor och avslutningsvis se hela showen.

Min plåtning jag gjorde för VeckoRevyn var också jättekul. Där fick jag sminka PT-Fia som träningsbloggar för bland annat VeckoRevyn. Det var så roligt att sedan få se de bilderna med mitt namn under som makeup artist i tidningen.

Och sist men inte minst så måste jag säga att det var när vi var med och sminkade modevisningar på ATTITUDE Stockholm.Vad är ditt starkaste minne från Mariart?

Hela den resan var intensiv och full utav intryck och känslor. Jag fick vänner som jag fortfarande har kvar idag, även fast vi bor långt ifrån varandra. Genom utbildningen hittade jag mig själv som makeup artist och vilken stil som jag gillar. Det var en stor dag då vi skulle få besked om resultaten av våra slutprov, om man hade lyckats. Vi fick en och en gå in ensam till vår rektor Maria Nyström och vår lärare där de berättade om vi klarat proven eller ej. Jag var så fruktansvärt nervös och insåg verkligen hur mycket det betydde för mig. Sedan att känna hur stenen föll från mina axlar när de berättade att jag klarat allt och nu var utbildad makeup artist. Det var väldigt starkt.Hur upplever jag responsen från branschen att jag är utbildad vid Mariart?

Mariart är en bra skola, det är inget snack om den saken. Många vet om att Mariart är en skola med klass och det finns bara positiv respons. Jag fick mitt första arbete i sminkbutiken - NYX Cosmetics - tack vare att jag gått på Mariart.Är jag nöjd med min utbildning och varför?

Jag är mycket nöjd! Mina tidigare svar förklarar varför så jag får bara binda ihop säcken för att besvara den frågan - Jag har en stor bredd i min kunskap, jag har hittat mig som makeup artist, jag har minnen för livet, jag har fått mycket skin på näsan och känner själv att jag är duktig på det jag gör. Jag blev utmanad och jag lärde mig ständigt nya saker.
— Erica Hallstensson


Hur hittade du Mariart?

Jag fick höra talas om skolan genom en tidigare elev som hade gått på Mariart. Eftersom jag ville bli makeupartist så sökte jag information på nätet och fann skolans hemsida.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag jämförde skolan med flera andra skolor med samma utbildning. Jag tyckte att Mariart erbjöd en bredare utbildning med flera inriktningar. Jag tyckte därför att Mariart passade mig bäst.Vad var det bästa med din utbildning?

Jag fick mycket teoretiska och praktiska kunskaper. Jag fick verkligen utveckla mina färdigheter inom makeup, hud och färglära. Praktiken var också väldigt roligt.Vilket praktikjobb var det roligaste?

Det var jätte kul att få sminka till fotbollsgalan som gick på TV4. Jag tyckte också praktiken på Viking Line var rolig. På Viking Line fick resenärerna möjlighet att bli sminkade av mig och få tips av produkter som passade deras färger och hudtyp.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

När vi fick lära oss att göra sår och skador inför film och teater. Det var överraskande roligt. Madelene Söderblom är en otroligt duktig maskör och lärare. Hon uppmuntrade oss elever till att bli kreativa inom detta område också.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är väldigt nöjd med min utbildning. Jag har fått massor av kunskap och hade en jätterolig tid tillsammans med alla klasskamrater och lärare. Jag kan varmt rekommendera denna skola.
— Rebecca Stridh

Hur hittade du Mariart?

Jag hittade Mariart på nätet, och det var den utbildning som jag kände passade mig bäst.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag bodde inte i Stockholm, så den första kontakten jag hade med skolan var på telefon. Fick en väldigt bra känsla och upplägget kändes otroligt bra och utvecklande. Väl på första besöket så var det självklart för mig att välja Mariart, det kändes professionellt och man fick en familjärkänsla av skolan.Vad var det bästa med din utbildning?

Jag tycker att upplägget på skolan var väldigt bra, otroligt duktiga lärare som var inspirerade och det fanns alltid en hjälpande hand. Skolan gav stora chanser att knyta nya kontakter och att utvecklas, både som Makeup Artist och för mig som person.Vilket praktikjobb var det roligaste du fick görat?

Alla praktiker var roliga att vara på, att få en chans att utvecklas och hitta “sin grej” är alltid bra. Men det roligaste var nog att få sminka till modevisning.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Att jag varje dag fick göra det jag tycker är roligt.Hur upplever du responsen från branschen att du är utbildad vid Mariart?

Endast positivt! Samtliga ser på skolan precis som jag gör, trevliga lärare och professionell och seriös utbildning med mycket kunskap inom yrket.


Är du nöjd med din utbildning och varför?

Jag är otroligt nöjd med min makeuputbildning, och jag är så himla glad att jag just valde Martart.
Stödet man fick av både lärare och rektor fick mig att utvecklas som person och såklart som Makeup Artist, samt att få den kunskap man behöver för att gå vidare inom Makeupartist yrket. Jag skulle rekommendera alla som vill utbilda sig till Makeup Artist att välja Mariart.
— Mika Almgren

Hur hittade du Mariart?

Via en kompis som hade gått utbildningen en termin innan mig.Varför valde du att utbilda dig hos Mariart?

Jag tittade på många olika skolor via nätet och alla lät liknande i beskrivningen. Men jag fastande mest för Mariart.Vad var det bästa med din utbildning?

Praktikerna var jättebra och sedan gillade jag att man hade möjlighet att ta med en modell till varje lektion. Det är ett bra sätt att öva på säljteknik och konsultation.Vilket praktikjobb var det roligaste du fick göra?

Då måste jag absolut välja Stockholm Fashion Week! Den praktiken var verkligen lärorik. Jag gillade också praktiken vi hade på Attitude-mässan, där sminkade vi Corinne and Friends modeller. Dessa praktiker var stressiga men jätteroliga. Båda ledde också till bra kontakter.Vilket är ditt starkaste minne från Mariart?

Mitt starkaste minne är hur roligt jag hade det under min utbildning. Att varje dag känns lärorik och att jag fick ut någonting av det. Lärarnas engagemang och passion för yrket smittade av sig.Är du nöjd med din utbildning och varför?

Ja, jag är jättenöjd! Jag känner att vi verkligen fick lära oss grunderna ordentligt. Det är det absolut viktigaste. Vi fick friheten att vara kreativa och visa vem vi är som person genom sminket. Alla har sitt egna uttryck! Genom att kombinera det med grunderna och teknikerna vi fick lära oss kan vi skapa egna signum vilket jag anser är det viktigaste inom branschen.
— Felicia Abrahamsson