MARIA NYSTRÖM

REKTOR MARIART SCHOOL OF MAKEUP & HAIR

Maria Nyström verkar som rektor för Mariarts utbildnings-, och kursverksamhet. Hon startade sin karriär inom en världsomspännande kosmetikakoncern där hon bland annat ansvarade för internutbildningar i Sverige. År 2002 grundade hon Mariart School of Makeup & Hair och har sedan dess arbetat för att leverera de bästa förutsättningarna för kvalificerad utbildning inom makeup artist yrket.Maria arbetar dessutom med  produktutveckling och är representativ makeupartist åt det professionella makeupmärket EMITÉ MAKE UP.

Efter många år som frilansande makeupartist har Maria ett brett kontaktnät inom branschen. Genom sitt breda kontaktnät har hon knutit föreläsare, lämpliga praktikplatser samt en mängd fotografer till Mariarts verksamhet. Detta ger innevarande elever den stora fördelen att direkt undervisas och arbeta med proffs. Examinerade elever ges också mycket goda förutsättningar av detta samarbete, genom att tidigt i karriären anvisas ett kontaktnät av professionellt yrkesfolk. För att hålla sig uppdaterad på vad som händer i branschen besöker Maria mässor, events, föreläsningar och utländska utbildningar. Det innebär att Mariart School of Makeup & Hair ständigt uppdateras på tekniker och trender inom makeup och hårstyling.


LÄRARE

För att du som elev ska få bästa möjliga undervisning har alla lärare vid Mariart School of Makeup & Hair flera års yrkeserfarenhet som makeupartist eller hårstylist. Dessutom är alla lärare aktivt frilansande vid sidan av sitt lärararbete. Detta är främst för att kunna ge dig som elev en så uppdaterad och fräsch kunskap som möjligt. Vi har ett brett lärarteam där du som elev kommer bli undervisad av många olika lärare med sin specifika kompetens, på detta sätt täcker vi upp alla delar som behövs för att lyckas i branschen. 

Vid Mariarts yrkesutbildningar får alla elever en huvudlärare som är ansvarig för elevens personliga utveckling, uppföljning, praktiktilldelning med mera. Eleven kan alltid vända sig till sin huvudlärare med eventuella frågor och funderingar. Under utbildningen utför vi regelbundet anonym lärarutvärdering. Utvärderingarna visar att lärarna levererar hög kvalité på både undervisning och sitt uppträdande.


MIKAEL ANDERSSON

LÄRARE MAKEUP ARTIST

Mikaels främsta område är makeup och hårstyling inför TV samt vid olika TV-produktioner. På sitt arbete vid SVT får han möta massvis med spännande personer både framför och bakom kameran. Mestadels blir det studiomakeup i olika former, allt ifrån nyhetssmink till stora nöjesproduktioner som tex Idol, Breaking News, Gissa Låten, Årets Retro mm. Variationen är också den del i yrket som tilltalar Mikael. 

Yrket som makeup och hårstylist har vuxit fram. Först som en hobby till att idag jobba som frilansare och kunna försörja sig på det. Mikael har alltid dragits till de kreativa och söker ständigt nya utmaningar. Utöver sitt åtagande vid TV arbetar han också med foto, reklamfilm, musikvideos och kortfilmer.

- Den stora behållningen för mig är alla intressanta människor jag träffar på olika produktioner, både framför och bakom kameran. Det är kombination med variationen i uppdragen som gör att jag älskar mitt yrke. Vid mina lektioner kommer ni få lära er allt ni behöver veta inom TV och inspelningar. Jag kommer dela med mig av alla mina bästa branschtips.

Vi ses på Mariart!  

/Mikael

mariart lärare
mariart instruktör
sminkeffekt

SANDRA MAGNUSSON

LÄRARE MAKEUPARTIST – SPECIALEFFEKTER & KARAKTÄR

Sandras passion och inriktning är Specialeffekter och karaktär. Hennes frilands uppdrag består mest av reklam, fashion, filmproduktioner samt skulptering och formgjutning, både i Sverige och utomlands. Sandra är utbildad makeupartist vid Mariart och hade tidigt sin målbild klar. Det var film och karaktär som lockade mest. Hon valde sedan att fördjupa sina kunskaper inom detta område och vidareutbildade sig i Hollywood på Cinema Makeupschool samt hos Val Garland. Idag har Sandra en fantastisk karriär där hon får möjlighet att jobba med det hon älskar mest. 

När Sandra inte är ute och reser i jobbet frilansar hon bland annat för TV3, Let´s dance, SVT och Hänt Bild. Det är många skådespelare och artister som suttit i hennes makeupstol, bland annat Christine Meltzer, Dragomir Mrsic, Markoolio, Claes Malmberg, Birkan Tore, Victor Åkerblom, Björn Bengtsson, och många fler. 

- Det här har varit min dröm sedan barnsben och det känns helt fantastiskt att jag får jobba med det jag gör. Allt från att göra någon kamera redo till något kreativt inför Catwalk. Eller det som jag tycker är absolut roligast ... skapa karaktärer som sjöjungfrur, varulvar, vampyrer och skogstroll. 

På mina lektioner kommer jag dela med mig av min ovärderliga kunskap jag fick i Hollywood samt genom min egna frilanskarriär. Jag kommer göra allt för att inspirera och väcka elevernas kreativitet. Vi kommer tillsammans skapa trovärdiga filmeffekter och karaktärer som kommer se äkta och verkliga ut.  

The magic starts here .... 
Välkommen till Mariart familjen! 

/Sandra

makeup uppdrag
smink för TV

ANNA UNDIN

LÄRARE MAKEUP ARTIST 

Annas intresse för makeup har alltid funnits. Hon märkte att via makeupen fick hon utlopp för sin kreativitet. Hon älskade förvandlingen, att skapa och förändra. Att utbilda sig till makeup & hårstylist var ett självklart val för Anna och möjligheten att få arbeta med sitt största intresse kändes fantastiskt. Annas karriär startade vid Mariart. Hennes talang, driv och målmedvetenhet hjälpte henne att på mycket kort tid skapa ett brett kontaktnät och en lyckad karriär som frilansande makeup & hårstylist. 

Efter en tid som frilansande makeupartist märkte Anna en speciell förkärlek för karaktär och filmeffekter. Tanken på att ta nästa steg kändes helt rätt. Hon åkte till Los Angeles och vidareutbildade sig på Cinema Makeup School - med inriktning film. 

Idag frilansar Anna främst med filmproduktioner. Hon behärskar alla områden inom makeup men har specialiserat sig inom film. Hennes meritlista kan göras lång. I Annas sminkstol har många kända ansikten suttit, tex Björn Gustafsson, Dragomir Mrsic, Henrik Norlén, Mari Jungstedt, Tanja Lorentzon, Sarah Sjöström mfl.  

- Jag älskar mitt yrke! Att få arbeta med något man verkligen brinner för är livskvalité för mig. Förmånen att dessutom få möjlighet att lära ut mina kunskaper och erfarenheter är oerhört givande och stärkande, att få möjligheten att forma en makeup artist från grunden och se deras utveckling är helt fantastiskt. Mitt mål är att alla mina elever alltid ska vara bäst!

Hoppas vi ses!

/Anna

smink för film
makeup för film
filmmakeup

MARI MILTVEDT

LÄRARE MAKEUP ARTIST & HÅRSTYLIST YRKESUTBILDNING

Mari är en kreativ konstnär ut i fingerspetsarna. Det är hantverket som är den drivande kraften. Mari utbildade sig till Makeup & Hårstylist vid Mariart och efter flera års frilansande har hon skapat sig en lyckad karriär. Mari har ett brett utbud i sin kunskap med många meriter, allt från mode, reklam till TV.  Hennes meritlista kan göras lång och hon har arbetat med många stora produktioner och artister. Tex Carola Häggkvist, Måns Zelmerlöw, Izabella Scorupco, Caroline Winberg, Adam Tensta för att nämna några. Hennes passion för undervisning gör henne till en lyhörd och noggrann lärare i såväl hårstyling som makeup och hon tar gärna med sig sina elever på egna uppdrag. Som utbildare kännetecknas Mari som en inspirerande, lyhörd och varm person. Hon har ett tydligt sett att lära, där problem går att lösa och inget är för svårt. Mari är även utbildad modedesigner vid Högskolan i Borås (BA Fashion Design.) Hennes kläder har visats på modeveckorna i Stockholm, Köpenhamn och London. Att kombinera dessa yrken ser Mari som en stor fördel då helheten alltid är viktig.

- Att få möjligheten att jobba med sitt största intresse ser jag som en oerhörd tillgång, och den som kan se till att det blir verklighet är en själv. Min ambition är att mina elever skall förstå värdet i bra hantverk och finna glädje och utmaning. Jag vill inspirera till att förstå hur mycket man kan uppnå när man behärskar sitt yrke. Välkommen!

/Mari

sminka kändisar
makeup för män
makeup porträtt

MIA ADAM

LÄRARE MAKEUP ARTIST & HÅRSTYLIST YRKESUTBILDNING

Mia Adam är en Stockholm baserad Make up Artist och hårstylist. Utöver sin frilanskarriär arbetar Mia som DJ. Sin karriär inom makeup började för 10 år sedan och jobben har varit varierande med allt ifrån större produktioner inom reklam, modevisningar, tidningar, musikvideos till bröllop och andra tillställningar för privatpersoner och kändisar.

För ett par år sedan kom Mia i kontakt med Emité Make Up och blev direkt förälskad i Emités mineral puder. EMU Mineral blev den produkt hon verkligen inte kunde leva utan! Hon började testa sig fram i sortimentet och bestämde sig kort därefter att kontakta Emité för eventuellt samarbete. Idag är hon en utav Emité ambassadörer och lärare på Mariart School of Make up and Hair.

- Att dagligen ha möjlighet att träffa nya människor i nya miljöer där man får utföra kreativa tjänster är superroligt. Att få utbilda elever som brinner för samma sak är ett privilegium! Ser fram emot att ses på Mariart!

/Mia

makeupartist
makeup för magasin
makeup halloween

HERO HADJI

LÄRARE MAKEUP ARTIST & HÅRSTYLIST YRKESUTBILDNING

Heros passion är skönhet. Hon jobbar full tid som makeup artist, hårstylist, fransstylist samt frisör. Hennes breda kunskap, konstnärliga läggning och många år i branschen gör henne till en fantastisk inspirationskälla. Hero har valt att nischa sig inom bröllop, bal och fest. Det är hennes störta passion och hennes kunder häpnas alltid över förvandlingen hon skapar. Är det någon som har känsla för lyx och flärd så är det Hero.

Vid sidan av alla bröllopsuppdrag och sin lärartjänst driver hon sin egna skönhetssalong. På sin salong erbjuder hon bland annat fransstylistutbildningar och kortare kurser inom makeup. Hero har även designat och utvecklat en helt egen lösögonfrans-serie, speciellt framtagen för att matcha och passa alla olika ögonformer.

Heros lättförståeliga pedagogik tillsammans med hennes sprudlande personlighet gör henne till en älskad och mycket uppskattad lärare hos oss.  

- Jag älskar mitt jobb och variationen den ger. Att få undervisa och dela med mig av mina hemliga knep är så givande. Det är så roligt att få jobba tillsammans med alla underbara elever och se hur de brinner för samma sak som jag och hur de häpnas över en förvandling och vad rätta skuggor kan göra.

Att dessutom dela med mig hur man driver egen salong ser jag också som en stor fördel för eleverna.

Jag hoppas vi ses på Mariart!

 /Hero

hero33.png
hero22.png
hero11.png


SANDY KAWEKWA

LÄRARE MAKEUP ARTIST 

Sandy kommer från en musikalisk bakgrund med kärlek för skönhet och makeup. Hon utbildade sig till makeupartist i Danmark och har efter det skapat sig en internationell karriär som frilansande makeupartist. Sandy har många års erfarenhet där hon bland annat har jobbat med designers som Cloe, Mau maue, Evangard, Marana Birger, Baum und Pferdgarten mfl.

Utöver sin frilanskarriär var Sandy en utav skaparna för Black Vogue SV, ett skönhets forum för svarta kvinnor. Sandy har en sprudlande karisma och är en stor glädjespridare. Inget är för svårt och hon ger styrka, mod och massor av kunskap till eleverna. 

- Passionen för att undervisa fann jag när jag utbildade personal för makeupmärket MAC. Att sedan få möjlighet att undervisa på Sveriges bästa makeupskola kändes helt rätt för mig. Vid mina lektioner kommer vi jobba mycket med färglära och teknik. Att kunna sminka alla oavsett hudton är av yttersta vikt. 

Varmt välkommen till oss på Mariart! 

/Sandy

  

 

sandy11.png
sandy22.png

MADELENE SÖDERBLOM

FÖRELÄSARE FILMEFFEKTER

Madelene arbetar heltid som maskör vid filmproduktioner, teater och reklam. Hon har en lång och gedigen karriär och massor av erfarenhet att dela med sig av till våra elever. Madelenes meritlista kan göras lång. Hon har arbetat med filmer/tv som tex Monika Z, Snabba cash och Äkta människor. Reklam till Nivea, Loka, Kungsörnen mm.

- Att få dela med mig av all min erfarenhet inom film och TV tycker jag är jätteroligt och givande. Masköryrket skiljer sig ganska mycket från en makeupartistkarriär så det är viktigt att eleverna får ta del av denna bit också. Att arbeta med filmteam och inspelningar är fantastiskt roligt och jag upplever att eleverna får ännu mer sug inom detta efter mina lektioner.

/Madelene