KVALITETSGARANTI FÖR MAKEUPARTISTER & HÅRSTYLISTER

ctn800_400_13202_0_41__Animerad_27.jpg

SEYF

Mariart är kontrollerad och certifierad av SEYF, Svenska estetikers yrkesförbund. SEYF är en oberoende branschorganisation som kontrollerar skolor inom skönhetsbranschen.

ctn800_400_11650_-48_-45__Portalbild 5.jpg

MATERIAL

I alla utbildningar ingår ett pedagogiskt genomarbetat studiematerial. Detta kommer du som elev att ha nytta av i undervisning, hemstudier och efter examination

ctn800_400_13334_2_43__Portalbild 25.jpg

STUDIETID

Om du inte följer normal utvecklingskurva kommer Mariart att sätta in stödresurser och extralektioner för att du ska komma ikapp.

ctn800_400_13334_3_49__Portalbild 24.jpg

STUDIEPLAN

Vi uppdaterar ständigt studieplanen för att alltid kunna erbjuda undervisning som motsvarar marknadens efterfrågan för makeupartister och hårstylister.

ctn1024_465_17625_0_175__Animerad_30.jpg

TRYGGHET

Om du på grund av sjukdom eller andra allvarliga förhinder inte kan delta vid en lektion erbjuds du att kostnadsfritt ta igen förlorad tid vid kommande utbildnings-, och kurstillfällen. Du är även skyddad för eventuella prishöjningar vid makeupartist och hårstylistutbildningarna.

p klassdemo.jpg

UPPFÖLJNING

All undervisning och praktik följs upp och utvärderas kontinuerligt. Det är för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning till makeupartist och hårstylist.

ctn1024_465_24855_0_122__Portalbild 6.jpg

FÖRSÄKRING

Under din utbildningstid kommer du som makeupartist och hårstylistelev att vara ansvarsförsäkrad, både vid skolan och när du är ute på praktik.

ctn800_400_15718_-2_223__Portalbild 16.jpg

MEDLEMSKAP

Efter examen blir du medlem vid Mariart och är alltid välkommen tillbaka för repetition eller komplettering av utbildning. Som innevarande elev har du 40% rabatt på Emite Makeups produktsortiment i Mariarts anslutande butik. Examinerade makeupartister och hårstylister ifrån Mariart erhåller exklusivt stående 30% rabatt så länge du själv önskar s.k. bransch rabatt.

SAMARBETEN

Mariart samarbetar med flertalet stora aktörer inom branschen. Tex. kan nämnas, Estée Lauder, Dior, TV4-group, SVT, Vecko Revyn, Fashion Week mfl. Vi samarbetar också med de större produktionsbolagen för TV och film. Mariart har gott rykte och därför alltid gott om praktik och agenturuppdrag. Vi kan stoltsera med att många av Mariarts elever erbjuds arbete redan under sin studietid. 

Exempel på samarbeten:

  • Beckmans Designhögskola – använder våra elever för makeup och hår till deras årliga visningar. 

  • Stockholm Fashion Week – Anlitar både Mariarts elever samt examinerade makeupartister/hårstylister inför visningar. Bland annat för klädmärken och designers som Julien Fournie, Odd Molly, Tiger Of Sweden, Army Of Me, mfl

  • TV4-gruppen – Ett nära samarbete under många år med TV4-gruppen där Mariarts elever och examinerade makeupartister/hårstylister får jobba vid events, casting och produktioner. Tex Idol och Let´s dance. 

  • Estee Lauder koncern – Årliga events för bland annat Estee Lauder och Smashbox. Vi har även ett stort antal examinerade elever som efter sin utbildning jobbar med MAC, Smashbox, Estee Lauder, Clinique Bobbi Brown mfl. 

  • VeckoRevyn – Ett nära och givade samarbete där Mariarts elever får möjlighet att göra makeup och hårstyling till reportage och plåtningar.

Övriga samarbeten:
Aftonbladet, Stockholmsgruppen, Top Model, Let´s Dance, X Factor, Idol, Glossybox, SVT, Fotbollsgalan, HM, Wella, Bröllopsguiden, Le Management, Panos Empirio, G-star Roygalan, Mr & Miss Universe Sweden, Miss Queen Of Scandinavia, Fröken sverige, Partaj, Baluba, Luciapokalen, Viking Line, Modeskolan Lumene, NYX, Youngblood, Veet, Smashbox, Livstycket, Acadermia, Attitude, UMG Fotoskolan STHLM, Peolple Partner,Tyngre Classic, Photowall, SKHLM och många fler..

makeupagentur

PRODUKTER FÖR MAKEUPARTISTEN

Mariart är en produktmässigt obunden skola. Detta innebär att vi lär ut all typ av teknik, inte enbart ett som är anpassat till ett visst varumärke. För oss är det viktigt att du som elev stärks i allmän produktkännedom, kan tyda innehållsförteckningar och få förståelse för olika ingredienser och dess egenskaper och effekt. Dessutom öppnas många dörrar för framtida arbetsmöjligheter då du som makeupartist inte är utbildad i tekniker anpassade för ett specifikt varumärke. 

Som makeupartistelev på Mariart får du ett stort produktpaket främst från EMITÉ MAKE UP. EMITÉ är kvalitetssäkrat och utvecklat för professionella makeupartister.  Utöver detta baspaket får du som elev även möjlighet att jobba med andra varumärken så som Estée Lauder, Smashbox, MAC, Bobbi Brown, Youngblood och många fler. 

Oavsett om du i framtiden kommer att frilansa, arbeta i butik eller salong så har du stor nytta av att känna till olika varumärken och dess olika egenskaper.

Vid skolan finns vår anslutande Flagshipstore där vi säljer EMITÉ MAKE UP. Som elev vid våra yrkesutbildningar erbjuds du 40 procent rabatt på hela EMITÉ MAKE UP´s produktsortiment. Efter din examen erhåller du stående 30 procent yrkesrabatt. Vi ser det som service till dig att tillhandahålla professionella och anpassade produkter i toppkvalité. Studio-anpassat, pigmentrikt, vegetabiliskt, hudvänligt och givetvis 100% cruelty free, är de egenskaper som främst kännetecknar EMITÉ MAKE UP.

LOKALER

Mariart finns på Hötorget / Drottninggatan i centrala Stockholm. Skolan och den anslutande makeupbutiken ligger i en fantastisk miljö - mitt i citypulsen med Drottninggatans alla caféer, restauranger och möjlighet till shopping.  Lokalen med anor ifrån 1700-talet och dess pampiga takhöjd och vackra välvda fönster ger dig som elev en kreativ och luftig miljö. 

Med tunnelbana når du oss enklast vid station Hötorget - uppgång Olof Palmes gata.  Väljer du att åka bil finns parkeringshuset Svärdfisken i direkt anslutning till oss.  

Vår lektionssal är anpassad för all undervisning inom makeup och hårstyling. De lyxiga makeupstationerna är utrustad med inbyggda laddare till mobiltelefoner och Ipads, rätt ljussättning samt genomtänkt arbetsyta. Stolarna är också ergonomiskt anpassade för att ge en bekväm arbetsställning. Som elev har du tillgång till kök som är utrustad med allt du behöver.

Upplev kontrasten mellan Drottninggatans puls och vår mysigt lummiga innergård. Här kommer du att trivas!

HÄLSA OCH SÄKERHET

För att ha en bra arbetamiljö för våra instruktörer och elever följer vi på Mariart Miljö- och hälsoskyddsnämndens riktlinjer och krav för utbildningsverksamhet. Ett exempel på förebyggande åtgärder är vårt överdimensionerade ventilationssystem som hela tiden förser lokalerna med frisk luft och ventilerar bort lättflyktiga produkter som puder och hårspray.

Lokalerna är också anpassade ur brandsäkerhetsaspekt. Vi har tillräcklig många nödutgångar och brandskyddsutrustning samt åtgärdsprogram i händelse av olycka. Allt är anpassat för att du som elev ska ges en så säker och trygg arbetsmiljö som möjligt.

Vid varje plats finns höj och sänkbar makeupstol som är viktigt för en bekväm arbetsställning. Varje makeupstation är även utrustad med stor frontalspegel och mycket god dim-bar belysning anpassat för makeuparbete.

EN MAKEUPSKOLA MED STORT HJÄRTA

Först vill jag säga att vi är glada att du hittat till oss och vill önska dig Varmt Välkommen till Mariarts makeupskola. Sedan passar jag på att berätta lite om vilka hjärtefrågor som jag och Mariart alltid strävar efter att följa;

Genom alla år vi bedrivit utbildningsverksamhet har vi lärt oss mycket. I dagsläget vill jag påstå att vi erbjuder utbildningar i absolut världsklass inom makeup och hårstyling. Denna bild hoppas jag du får genom att läsa om oss och önskar du besöka oss kommer vi visa dig vad det innebär.

Men nu vill jag gärna berätta om något som vi alltid stått för och många av våra examinerade elever kan intyga. Vi strävar efter en gemytlig skolmiljö där du som elev alltid är i fokus. Genom att ständigt följa vår väl genomarbetade likabehandlingsplan och välplanerat uppföljningssystem kommer du få den resurs just du behöver och aldrig riskera att falla mellan stolarna.  

Vårt pedagogiska upplägg är väl dokumenterat för att ge resultat. Allt studiematerial finns tillgängligt både på svenska och engelska. Detta ger möjlighet för dig att delta även om du inte behärskar svenska språket fullt ut. Givetvis är det också vårt team av kompetenta lärare och föreläsare som kommer ge dig alla de färdigheter som krävs för att lyckas som makeupartist och hårstylist!

Hos Mariart är alla välkomna och vi arbetar med de förutsättningar och mål du har. Vi tolererar ingen form av mobbning eller diskriminering. Du kommer känna dig trygg hos oss.   


Vill du ha mer information eller undrar över någonting är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Du är självklart också välkommen på besök till oss.

Med dessa ord skrivna hoppas jag få se dig som elev vid Mariart!

~~~~~

Vänligen,

Maria Nyström
Rektor
Mariart School of Makeup and Hair

Maria Nyström Mariart